Venture Cup Norge

Ofte stilte spørsmål

Her er noen av det flest stilte spørsmålene og deres svar

FAQ

 

Påmeldingen til Venture Cup 2024 kvalifiseringen er åpen fra 12. februar 2024 til 2. mars 2024. Du kan lese mer om kvalifiseringen og melde deg på ved å besøke «kvalifisering«-siden. Påmeldingsskjemaet finner du der, eller du kan trykke direkte her for å registrere deg.

 

Her er det gjort tiltak for at informasjonen kun skal bli vist til dommerne. Disse har skreve under en taushetserklæring som skal sikre at ideen ikke blir spredd eller at ingen av elementene i ideen blir misbrukt.  Informasjon vil kun være synlig for Venture Cup teamet og utvalgte personer fra Venture Cups profesjonelle nettverk som Innovasjon Norge og Juryen. Alle som har tilgang til å lese den skjulte informasjonen har alle signert konfidensialitetsavtaler.

 

Ja, alle slags ideer eller studentdrevne startups kan konkurrere i Venture Cup-konkurransene.

Konkurransen er for studenter i høyere utdanning, og er ikke ment for godt etablerte startups utenfor høyere utdanning.

Du kan konkurrere individuelt eller som et lag, hvilket alternativ du velger er helt opp til deg. Hvis du deltar som et team, må alle teammedlemmene være registrert på den digitale plattformen når du laster opp innlegget ditt. Ikke glem å legge til medskaperne!

 

Venture Cup er en nasjonal pitchekonkurranse som drivtes av frivillige orginisasjonen Start Norge med 13 ulike lokallag.

Konkurransene deles opp i 3 deler; kvalifisering, semifinale og finale.

Kvalifisering holdes i 5 ulike byer hvor hvem som helst kan delta uavhengig av geografisk tilhørighet, det betyr at studentdrevne startups i Tromsø kan delta på Oslo kvalifiseringen. Det vil totalt være 12 startups som går videre til semifinalen under Startup Extreme. I perioden mellom kvalifisering og semifinale vil alle kvalifiserte få over 1 måned oppføling av ulike inkubatorer, Innovasjon Norge og Patentstyret. Her informasjon om kvalifisering finner du her.

I semifinalen vil 12 startup kjempe om 5 finaleplasser. Semifinalen vil holdes på side-scene under Startup Extreme. Her stilles det krav til engelsk pitchdeck. Forretningsplanen vil bli vurdert under semifinalen.

I finalen vil det være kun 5 startups som vil få muligheten til å pitche på hovedscenen. Her vil kun pitchdeck og pitch bli vurdert av juryen. Det stilles krav på engelsk pitching.

For mer informasjon om Startup Extreme eller finalen finner du her.


Venture Cup er en non-profit organisasjon som drives av Start Norge , og ser ingen gevinst i å ta del av konkurrentens forretningsideer av annen grunn enn selve konkurransen. Vi respekterer alle selskapets immaterielle rettigheter, og forventer det samme fra våre deltakere, nettverk og partnere som kan bruke vårt materiale. Vi ber om at noen avstår fra å legge ut irrelevante kommentarer på vår digitale plattform eller distribusjon av modifisert materiale som tilhører Venture Cup Norge.
Når det er sagt, ønsker vi alle som er interessert i å hjelpe oss med å spre kunnskap og informasjon om Venture Cup og våre konkurranser, hjertelig velkommen. Vi ber deg henvise til informasjonen direkte fra nettstedet vårt, den digitale plattformen eller offisielle sosialemedie kanaler.


Juryen består av gründere, venturekapitalister, bransjeeksperter og mer. Juryen har stor kunnskap og lang erfaring med å starte og drive virksomheter og få dem til å vokse. I de regionale kvalifisering vil juryen bestå av lokale jurymedlemmer.

I semifinalen og finalen vil det bestå at en jury som ikke har vært under kvalifiseringene for å sørge for ingen partiskhet. 

Det vil være 5 jurymedlemmer i både kvalifisering og semifinale/finale.


Selvfølgelig kan du konkurrere igjen hvis du har en ny forretningside.

Hvis du vil konkurrere igjen med en idé du har sendt inn før, avhenger det om denne ideen tidligere har blitt lagt merke til av juryen. Hvis du har blitt nominert til finalen med denne ideen, eller har lagt ideen til juryen før, kan du ikke konkurrerer med den samme ideen igjen. Imidlertid, hvis du ikke klarte det gjennom første fasen, er du velkommen til å sende inn den samme ideen igjen. Kontakt ditt regionale kontor hvis du er usikker!

 

Venture Cups mål er å være det åpenbare valget for alle studenter med en ny forretningsidé i Norge, å gjennomføre en prosess med veiledning, tilbakemeldinger og nettverksmuligheter i oppstartsfasen av virksomheten. Venture Cup eksisterer som et verktøy i innovasjonssystemet, for gründere.

Vi har som mål å være en nøkkelfaktor som bidrar til den økonomiske veksten i Norge ved å stimulere etableringen av nye virksomheter med en bærekraftig vekst. Med en konkurranseprosess, kombinert med tilbakemelding, nettverksmuligheter og inspirasjon som er til god hjelp. Støtter Venture Cup gründere med forretningsideer i utviklingen av å bli vellykkede bedrifter. Venture Cup hjelper gründere til å vokse i løpet av satsingen og bidrar til å øke interessen for entreprenørskap i Norge.

Mangler du fortsatt svar på spørsmålet ditt?
Ikke nøl med å ta kontakt!

Har du noen spørsmål om arrangement eller eventuelle
partnerskap? Ikke nøl, send oss gjerne en mail så svarer vi så fort vi har muligheten!
Email: venturecup@startnorge.no
Har du noen spørsmål om arrangement eller eventuelle
partnerskap? Ikke nøl, send oss gjerne en mail så svarer vi så fort vi har muligheten!
Email: post@venturecup.no