Venture Cup Norge

Ofte stilte spørsmål

Her er noen av det flest stilte spørsmålene og deres svar

FAQ

 

Venture Cup IDEA er normalt åpent for registrering mellom september og november, og når konkurransen stenger i desember kan du få kontinuerlig tilbakemelding på din forretningsidé. Les mer om konkurranse IDEA her og klikk på knappen «Bli med nå» for å komme til vår digitale plattform der du kan sende inn bidrag til konkurransen. Hvis du ikke ser en knapp, betyr det at konkurransen ikke er åpen for innsending på dette tidspunktet

Venture Cup STARTUP er normalt åpent for registrering i januar, igjennom konkurransen får man kontinuerlig tilbakemelding på din forretningsidén. Les mer om konkurransen STARTUP her og klikk på knappen «Bli med nå» for å komme til vår digitale plattform der du kan sende inn bidrag til konkurransen. Hvis du ikke ser en knapp, betyr det at konkurransen ikke er åpen for innsending på dette tidspunktet. Venture Cup IDEA løper i løpet av høsten og Venture Cup Startup går i løpet av våren. For nøyaktige datoer, besøk konkurransesiden.

 

Her er det gjort tiltak for at informasjonen kun skal bli vist til dommerne. Disse har skreve under en taushetserklæring som skal sikre at ideen ikke blir spredd eller at ingen av elementene i ideen blir misbrukt. Når du sender inn et bidrag til konkurransen vår, kan du velge å skrive litt informasjon i en rute som heter «Skjult» informasjon, som betyr at informasjonen du skriver her er skjult. Teksten du legger til i denne tekstboksen vil bare være synlig for teammedlemmene og utvalgte personer fra Venture Cups profesjonelle nettverk; juryen og  tilbakemeldingsforfatterne. Alle som har tilgang til å lese den skjulte informasjonen har alle signert konfidensialitetsavtaler.

De som gir tilbakemeldinger er aktive innen felt som på en eller annen måte er knyttet til entreprenørskap. Dette er personene som vil gi deg/dere tilbakemelding på forretningsideen gjennom den digitale plattformen.

 

Ja, alle slags ideer kan konkurrere i Venture Cup-konkurransene. Avhengig av hvilket stadium virksomheten din er i, konkurrerer du i enten Venture Cup IDEA eller Venture Cup STARTUP. Hvis du er usikker på hvilken konkurranse som passer best for deg, kan du lese mer om konkurransene i menyen over, eller ta kontakt om du har noen flere spørsmål.

 

Du kan konkurrere individuelt eller som et lag, hvilket alternativ du velger er helt opp til deg. Vi anbefaler imidlertid våre deltakere å slå seg sammen, siden to hoder oftest fungerer bedre enn ett. Hvis du deltar som et team, må alle teammedlemmene være registrert på den digitale plattformen når du laster opp innlegget ditt. Ikke glem å legge til medskaperne!

 

For å konkurrere må du opprette en profil på den digitale plattformen, deretter sende inn bidraget ditt ved å klikke på knappen «Bidrag» under fanen Kort, når du har valgt konkurransen tilgjengelig. Når du registrerer en konto for å delta i konkurransen, vil en e-post bli sendt til deg som du må bekrefte for å kunne fullføre registreringen. Vær oppmerksom på at bekreftelses-e-posten noen ganger havner i spamfilteret, så ta en titt der hvis du ikke finner den i innboksen din.

Når du har lastet opp innlegget  innen fristene, vil du motta tilbakemelding på forretningsideen din og er i stand til å følge konkurransen. Hvis du sender inn ideen din tidlig i innleveringsperioden, øker sjansene dine for å få tilbakemelding før fristen. Når du har mottatt tilbakemelding, har du sjansen til å oppdatere og forbedre oppføringen din slik du vil, helt opp til fristen for innlevering. Det er den siste oppdaterte versjonen av oppføringen din som vil bli tatt med i konkurransen.

 

Venture Cup er en nasjonal, ideell organisasjon med kontorer over hele Norge. Konkurransene Startup og Idea som Venture Cup arrangerer er delt inn i ulike geografiske områder. I den nasjonale finalen av StartUp konkurrerer finalistene fra alle regioner mot hverandre.

I tillegg til disse regionene har Venture Cup søsterorganisasjoner blant annet i Svergie og Danmark. Vær oppmerksom på at Venture Cup Sweden og Venture Cup i andre land er separate organisasjoner.

 

Venture Cup er en non-profit organisasjon , og ser ingen gevinst i å ta del av konkurrentens forretningsideer av annen grunn enn selve konkurransen. Vi respekterer alle selskapets immaterielle rettigheter, og forventer det samme fra våre deltakere, nettverk og partnere som kan bruke vårt materiale. Vi ber om at noen avstår fra å legge ut irrelevante kommentarer på vår digitale plattform eller distribusjon av modifisert materiale som tilhører Venture Cup Norge.
Når det er sagt, ønsker vi alle som er interessert i å hjelpe oss med å spre kunnskap og informasjon om Venture Cup og våre konkurranser, hjertelig velkommen. Vi ber deg henvise til informasjonen direkte fra nettstedet vårt, den digitale plattformen eller offisielle sosialemedie kanaler.

 

Juryen består av gründere, venturekapitalister, bransjeeksperter og mer. Juryen har stor kunnskap og lang erfaring med å starte og drive virksomheter og få dem til å vokse. Hvis du er nysgjerrig på å vite mer, kan du lese mer om juryen her.

For den regionale finalen av StartUp er juryen delt inn i de regionale grupper, der jurymedlemmene er ofte lokalt fra hver region. For den nasjonale finalen, når finalistene konkurrerer nasjonalt, består juryen av en blanding av medlemmer fra alle regioner, med en litt større representasjon av regionen der den nasjonale finalen avholdes inneværende år. Den nasjonale finalen avholdes i forskjellige regioner fra ett år til et annet

 

Selvfølgelig kan du konkurrere igjen hvis du har en ny forretningside.

Hvis du vil konkurrere igjen med en idé du har sendt inn før, avhenger det om denne ideen tidligere har blitt lagt merke til av juryen. Hvis du har blitt nominert til den regionale finalen med denne ideen, eller har lagt ideen til juryen før, kan du ikke konkurrerer med den samme ideen igjen. Imidlertid, hvis du ikke klarte det gjennom første screening, er du velkommen til å sende inn den samme ideen igjen. Kontakt ditt regionale kontor hvis du er usikker!

 

Venture Cups mål er å være det åpenbare valget for alle studenter med en ny forretningsidé i Norge, å gjennomføre en prosess med veiledning, tilbakemeldinger og nettverksmuligheter i oppstartsfasen av virksomheten. Venture Cup eksisterer som et verktøy i innovasjonssystemet, for gründere.

Vi har som mål å være en nøkkelfaktor som bidrar til den økonomiske veksten i Norge ved å stimulere etableringen av nye virksomheter med en bærekraftig vekst. Med en konkurranseprosess, kombinert med tilbakemelding, nettverksmuligheter og inspirasjon som er til god hjelp. Støtter Venture Cup gründere med forretningsideer i utviklingen av å bli vellykkede bedrifter. Venture Cup hjelper gründere til å vokse i løpet av satsingen og bidrar til å øke interessen for entreprenørskap i Norge.

Mangler du fortsatt svar på spørsmålet ditt?
Ikke nøl med å ta kontakt!

Har du noen spørsmål om arrangement eller eventuelle
partnerskap? Ikke nøl, send oss gjerne en mail så svarer vi så fort vi har muligheten!
Email: post@venturecup.no
Har du noen spørsmål om arrangement eller eventuelle
partnerskap? Ikke nøl, send oss gjerne en mail så svarer vi så fort vi har muligheten!
Email: post@venturecup.no